Volwassenheidsmeting informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is voor organisaties steeds beter ingericht. Dit kan betekenen dat zij een ISO 27001 certificering hebben en aantonen een proces voor de beheersing van informatiebeveiliging te hebben. Desondanks kan het waardevol zijn om in kaart te brengen hoe de aanpak van bijvoorbeeld cryptografische sleutels of toegangsbeleid beter zou kunnen. Hiervoor is de volwassenheidsmeting informatiebeveiliging de geschikte oplossing.

Wilt u antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe scoor ik op de volwassenheid van informatiebeveiligingsaanpak?

  • Welke documentatie en processen hebben ruimte tot verbetering?

  • Wat moet ik doen om de security weerbaarheid naar een hoger niveau te tillen?

Dan helpen wij u graag!

Waarom een volwassenheidsmeting waardevol is?

De volwassenheidsmeting informatiebeveiliging is gebaseerd op een bekende en geprezen assessmentmethode. In deze methode staan 15 thema's centraal die ieder gekoppeld zijn aan beveiligingsmaatregelen. Per thema is er een score van laag tot hoog te behalen.

Veel organisaties vinden het lastig om op in kaart te brengen wat de integrale volwassenheid van informatiebeveiliging is en waar verbetering mogelijk is. Door gebruik te maken van bekende standaarden en normen zoals de ISO27001, NIST en COBIT wordt duidelijk op welke thema's de beheersing van informatiebeveiliging gericht kan worden verbeterd.

Resultaat

De volwassenheidsmeting is een passende stap voor organisaties die al een formeel informatiebeveiligingsproces hebben, uitvoeren, controleren en bijstellen, maar inzage in verbeterpunten willen. De meting geeft concrete resultaten en vormt een duidelijke leiddraad voor de specifieke beveiligingsmaatregelen voor een betere informatiebeveiligingsvolwassenheid.

KOM IN CONTACT

Advies nodig of of meer weten met wat koffie?
logo yourally